EU Dronebewijs: stand van zaken

Achter de schermen zijn wij druk bezig met alle noodzakelijke voorbereidingen op het EU Dronebewijs. Wat u niet kunt zien, leggen wij even in het kort uit via deze blog.

Update

Deze blog is bijgewerkt met aanpassingen op 5 juni 2020.

Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Aan dit ministerie is het om de nieuwe Europese wet- en regelgeving rondom drones te implementeren voor de civiele luchtvaart. Waar EASA een framework met regelgeving heeft neergelegd, moet er verder op nationaal niveau veel worden ingevuld. Denk aan zonering, toezicht en inspectie, opleidingen,  omzetting van bestaande vliegbewijzen en vergunningen enzovoorts.

Samen met andere marktpartijen, de KNVvL, DARPAS zijn we in gesprek om alles op tijd rond te krijgen, zodat u vanaf 31 december 2021 bediend kan worden.

Eisen aan de opleiders

Door het ministerie aangewezen (erkende) vliegscholen mogen u straks opleiden en examineren voor de EASA certificaten. Het ministerie legt de verantwoordelijkheid voor de kwaliteit zo veel mogelijk neer bij de branche, wat wij een goede zaak vinden. Op dit moment zijn wij bezig met het formuleren van competenties die aan de opleiders gesteld worden. Dit wordt uiteindelijk een bijlage die aan de huidige regeling voor vliegscholen zal worden toegevoegd.

Ontwikkeling van lesmateriaal en examens

Drone Class is al klaar met het ontwikkelen van de online cursus en de examens. Wij dienen binnenkort ons materiaal in bij de ILT, die goedkeuring zal verlenen.

Prijsstelling

Het EU Dronebewijs is in sommige landen gratis. U mag gerust in een ander land de opleiding volgen en het examen afleggen. Wij gaan er vanuit dat de meeste mensen het prettiger vinden om in het Nederlands te leren en geëxamineerd te worden. Onderzoek van Dronewatch laat zien dat een grote groep dronevliegers bereid is om te betalen. Prijzen volgen deze zomer.

Is het straks op tijd allemaal klaar?

Ja, dat moet gezien het uitstel van de invoeringsdatum wel lukken.

Open categorie

3 reacties

Erwin

Erwin

Ik wordt graag op de hoogte gehouden over mogelijkheden voor het behalen van het EU Dronebewijs.

Sem

Sem

Bedankt voor je interesse. We hopen z.s.m. met meer informatie te komen over de opleiding en de kosten. Via onze nieuwsbrief blijf je automatisch op de hoogte.

Jan Heuser

Jan Heuser

Ik wordt graag op de hoogte gehouden over mogelijkheden voor het behalen van het EU Dronebewijs.

Geef een reactie

Uitgelicht

Nieuw
Edu Drone Pack™
Drone Class Edu Drone Pack™
Vanaf € 1.149
Beschikbaar
Nieuw
Training Day
Drone Class Training Day
Vanaf € 324,95
Beschikbaar