Drone opleiding en examen - EU Dronebewijs

Bij het EU Dronebewijs horen nieuwe drone opleidingen. In deze blog leggen we uit welke drone training voor u van toepassing is.

Online cursus

De syllabus, gepubliceerd door de EASA, bestaat uit verschillende onderwerpen. Denk daarbij aan regels, kennis over het toestel en operationele procedures. Het bevat ook nieuwe onderdelen, zoals privacy en verzekering.

Welke opleiding?

Afhankelijk van het gewicht en Cx-label kiest u de juiste opleiding:

Online training certificaat

Dit is het verplichte 'basiscertificaat' voor iedereen die gaat vliegen met een drone vanaf 250 gram. U gaat aan de slag met Online Leren, onze digitale leeromgeving. Om het online training certificaat te halen legt u daar een online examen af met veertig meerkeuzevragen.

Competentie certificaat

Dit is bedoeld voor vliegen in subcategorie A2. U mag met een iets zwaardere drone over bebouwing vliegen. Daarom worden er meer eisen gesteld aan de piloot, in de vorm van een competentie certificaat.

Hieronder vallen:

  • Alle huidige drones zonder CE-markering vanaf 500 gram tot 2 kilo
  • Drones met Europese CE-markering in gewichtsklasse C2

U vervolgt onze online cursus. Ondertussen voert u enige praktijktraining buiten uit. Daarna vult u een verklaring in. U geeft hierin aan dat u de besturing beheerst.

Tot slot zult u opnieuw examen moeten doen. Dit kan zowel online als met pen en papier op een examenlocatie. Het examen bestaat uit dertig meerkeuzevragen.

Online Leren

Drone Class heeft de beste digitale leeromgeving voor u beschikbaar.

Locaties afname

Om u reistijd te besparen hebben we een landelijk netwerk met afnamepunten geregeld voor het schriftelijk examen A2. U kunt terecht in: Amsterdam, Arnhem, Breda en Roermond.

Breda en Roermond zijn ook voor Belgische klanten bedoeld.

Coronavirus (COVID-19)

In verband met het coronavirus hanteren wij de richtlijnen die door het RIVM zijn opgesteld. Wij wachten af welke maatregelen van kracht blijven en passen daar de afname van het schriftelijk examen op aan.

EASA certificaat aanvragen

Als u bent geslaagd voor een examen, dan ontvang u van ons een officieel slagingsbewijs. Met dit bewijs doet u een aanvraag voor het betreffende EASA certificaat bij de Dienst Wegverkeer (RDW).

De kosten voor het aanvragen van een certificaat bij de RDW bedragen 10 euro.

Uitgelicht

#Competentie certificaat Geen schriftelijk examen
Drone Class EU Dronebewijs
ActieprijsV.a. € 99,00 Standaard prijs€ 120,00
Reviews
Beschikbaar
Basisopleiding specifieke categorie - EU Dronebewijs
Drone Class Basisopleiding specifieke categorie
ActieprijsV.a. € 499,00 Standaard prijs€ 603,00
Reviews
Beschikbaar