Start invoering

In de afgelopen jaren heeft EASA, samen met de branche en ministeries van alle EU lidstaten, toegewerkt naar invoering van de nieuwe EU regels. De bekende startdatum is 1 juli 2020.

Mogelijke wijziging: uitstel

Bronnen uit Duitsland meldden begin april 2020 dat er om uitstel van de invoering is gevraagd door een aantal Europese lidstaten. Naar verluid is dit positief ontvangen door de Europese Commissie, die zich hier nog over moet buigen.

Totdat in Nederland het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat communiceert, houden wij de oorspronkelijke startdatum aan.

Scenario's

Wat zijn de scenario's voor de branche op dit moment?

Scenario 1: Toch geen uitstel

Dit scenario lijkt inmiddels niet meer reëel. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat houdt serieus rekening met uitstel van 1 juli a.s.

Scenario 2: Uitstel en toch alvast opleiden

Dit scenario is reëel. Het uitstel zal weliswaar voor de gehele EU gelden, maar in Nederland kunnen we toch alvast gaan beginnen met opleiden in de open categorie.

Particulieren starten dan deze zomer met de opleiding. Bedrijven en particulieren vallen onder de huidige nationale wetgeving tot de nieuwe invoeringsdatum.

Scenario 3: Uitstel en wachten met opleiden

Dit scenario is niet wenselijk en zal waarschijnlijk ook niet uitkomen.

Wanneer komt er uitsluitsel?

In mei 2020. Wij houden u via deze blog en sociale media op de hoogte.

Uitgelicht

6 t/m 8 juli a.s.
RPA-L theorie
Drone Class RPA-L theorie
€ 1.795
Nog 1 plaats beschikbaar
Nieuw
Training Day
Drone Class Training Day
Vanaf € 325
Beschikbaar
SORA uitleg
Drone Class SORA uitleg
€ 4,95
Beschikbaar