Wat is een goede drone voor beginners? 

Wanneer u voor het eerst wilt gaan drone vliegen wilt u natuurlijk een goede drone aanschaffen. Er zijn veel verschillende merken en modellen drones te verkrijgen. Wanneer u voor het eerst wilt gaan drone vliegen en een nieuwe drone wilt gaan kopen zijn er een aantal zaken om rekening mee te gaan houden.

Aandachtspunten voor het toestel: 

  • Heeft de drone obstakeldetectie?
  • Hoe makkelijk is het om de drone te besturen?
  • Hoe lang kunt u met de drone vliegen?
  • Wat is de kwaliteit van de camera?

Dit zijn onze aanraders wanneer u uw eerste drone wilt gaan aanschaffen.

DJI Mavic Mini 2

Gewicht: 249 gram
Afmetingen (ingeklapt): 245 x 290 x 56 mm
Batterijduur: 30 minuten
Fotokwaliteit: 12 MP
Videokwaliteit: 4K

De DJI Mini 2 is de perfecte drone om voor het eerst gaat drone vliegen. Voor deze drone betaalt u niet direct de hoofdprijs, heeft een prima batterijduur en prima foto- en video-kwaliteit. Ingeklapt is deze drone slechts 245 x 290 x 56 mm, waardoor hij bijna in je jaszak past. Omdat de drone zo klein is heeft de drone niet dezelfde opties als de grotere drones. De DJI Mini 2 beschikt helaas niet over obstakeldetectie.

DJI Mavic Air 2S

Gewicht: 595 gram
Afmetingen (ingeklapt): 183 x 253 x 77 mm
Batterijduur: 31 minuten
Fotokwaliteit: 20 MP
Videokwaliteit: 5.4K

Wilt u liever gelijk investeren in een drone die professionelere opnames kan maken? Dan is de DJI Mavic Air 2S een goede keuze wanneer u gaat drone vliegen. De accu van de drone gaat ongeveer een half uur mee. De maximale videoresolutie is een stuk hoger ten opzichte van de DJI Mini 2. Foto’s kunnen in JPG of DNG RAW formaat worden opgeslagen. Een groot plus punt aan deze drone zijn de obstakel sensoren, de drone beschikt over zes obstakel sensoren. Hierdoor kan de drone automatisch obstakels vermijden.

Garantie en reparatie

Op de toestellen van DJI zit standaard twee jaar fabrieksgarantie. Let op dat dit niet geldt voor de accu's. Mocht uw drone kapot gaan en gerepareerd moeten worden, dan meld u het toestel aan bij DJI ter reparatie. DJI heeft in Nederland een speciaal reparatiecentrum, waar het toestel nagekeken en gerepareerd kan worden.

Tips voor de aanschaf

Uw eerste toestel is extra bijzonder. Daarom is het goed om niet alleen te letten op de prijs, maar ook de volledigheid van uw pakket. Drone Class biedt daarom bijvoorbeeld korting op uw opleiding bij de aanschaf van een toestel. Als u zakelijk gaat vliegen, dan kunt u voordelig een WA verzekering afsluiten via Flight Deck in Arnhem.