Over ons


EU Dronebewijs is een initiatief van Drone Class.

Opleidingen en teambuilding

Drone Class verzorgt vanaf 2018 ROC-light theorie aan bedrijven, scholen en particulieren. Dit wordt aangeboden als avondopleiding, maar ook online. Verder is Drone Class actief met teambuilding in verschillende vormen, van workshops voor groepen en op events tot tweedaagse trajecten.

Bedrijf

Drone Class is opgericht door Sem van Geffen en Sander Welgraven. U vindt ons in het KvK handelsregister onder nummer 75389886.

Eigenaren

Sem van Geffen (38) is onderwijskundige en trainer, met meer dan vijftien jaar ervaring in het onderwijs. Sander Welgraven (21) is oud-Nederlands kampioen drone racen en heeft een eigen video productiebedrijf, VibeTeaser.

In deze korte presentatie stellen zij zich voor en ziet u onze opdrachtgevers.

Missie

De missie van Drone Class is kort en bondig:
"Wij nemen onze klanten mee in de wereld van drones, zodat zij op creatieve en verantwoordelijke wijze deze technologie kunnen benutten."

Bevoegdheid

Trainingen worden verzorgd door Sem van Geffen en Sander Welgraven. Zij hebben allebei een RPA-L vliegbewijs met FI aantekening, benodigd om vliegles met drones te verzorgen. Drone Class verzorgt vlieglessen onder de bedrijfsvergunning ROC-light (ILT-2019/39116).

Voor het verzorgen van RPA-L zullen wij erkend worden als RPAS vliegschool in Nederland (RTF voor RPA-L opleidingen), conform de Regeling opleidingsinstellingen voor luchtvarenden uit 2001.

EU Dronebewijs

Met het oog op de nieuwe EU regels voor vliegen met drones is de handelsnaam EU Dronebewijs geregistreerd en bijbehorende website gecreëerd.

EU Dronebewijs informeert recreatieve en beroepsmatige vliegers. Het EU Dronebewijs is een product (online cursus) dat u kunt gebruiken om zich voor te bereiden op het verplichte examen voor opereren in de open categorie vanaf 1 juli 2020. 

Daarnaast kunt u bij ons terecht voor verschillende opleidingen, vlieglessen, workshops en advies op maat. Wij richten ons daarbij op de zakelijke markt.

Onderwijsconferentie Drones

Een ander initiatief van Drone Class is een conferentie voor het onderwijs over drones die op donderdag 7 november a.s. in Arnhem wordt gehouden. In samenwerking met landelijke drone experts zijn er keynotes en workshops voor leraren uit alle onderwijssectoren.

U kunt zich tot 24 oktober a.s. nog aanmelden voor de conferentie.

Project Drones

Drone Class biedt een landelijke competitie voor scholen om leerlingen in het vmbo (onderbouw) en praktijkonderwijs.

Agri Drone Challenge

Drone Class biedt ook een speciale uitdaging voor vmbo bovenbouw leerlingen die kiezen voor Groen en technologie (precisielandbouw).