Over ons


EU Dronebewijs is een initiatief van Drone Class.

Opleidingen en teambuilding

Drone Class verzorgt vanaf 2018 ROC-light theorie aan bedrijven, scholen en particulieren. Dit wordt aangeboden als avondopleiding, maar ook online. Verder is Drone Class actief met teambuilding in verschillende vormen, van workshops voor groepen en op events tot tweedaagse trajecten.

Eigenaren

Drone Class is opgericht door Sem van Geffen en Sander Welgraven.

Sem van Geffen (38) is onderwijskundige en trainer, met meer dan vijftien jaar ervaring in het onderwijs. Sander Welgraven (21) is oud-Nederlands kampioen drone racen en heeft een eigen video productiebedrijf, VibeTeaser.

Beide trainers hebben RPA-L. In deze korte presentatie stellen zij zich verder voor.

Missie

De missie van Drone Class is kort en bondig:
"Wij nemen onze klanten mee in de wereld van drones, zodat zij op creatieve en verantwoordelijke wijze deze technologie kunnen benutten."

EU Dronebewijs

Met het oog op de nieuwe EU regels voor vliegen met drones is de handelsnaam EU Dronebewijs en bijbehorende website gecreëerd. EU Dronebewijs informeert recreantieve en beroepsmatige vliegers. Voor wie dat wil, kan hier bestellen.

Drone Class is zelf een opleider, maar biedt EU Dronebewijs ook als platform aan andere aanbieders in Nederland om hun opleiding te verkopen.

Onderwijsconferentie Drones

Een ander initiatief van Drone Class is een conferentie voor het onderwijs over drones die op dinsdag 29 oktober a.s. in Arnhem wordt gehouden. In samenwerking met landelijke drone experts zijn er keynotes en workshops voor leraren uit alle onderwijssectoren.

Project Drones

Tot slot zetten wij ons in voor leerlingen in de onderbouw van het vmbo om hen te laten ervaren dat techniek uitdagend en veelzijdig is. Met een nieuw, landelijk project willen wij in het najaar van 2019 op verschillende scholen aan de slag gaan.