Doorlopende leerlijn drones vmbo

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Ter stimulering van de branche, maar ook het techniekonderwijs in het algemeen realiseren we vanuit Drone Class een doorlopende leerlijn voor het vmbo.

Introductie

Samen met Techni Science hebben we een Tello Edu Drone Challenge opgezet, die als introductie kan worden ingezet in de onderbouw van het VO. Leerlingen gaan een parcours met obstakels ontwerpen waar ze met de Tello Edu doorheen vliegen in een drone race.

Basis

Project Drones is voor onderbouw vmbo bedoeld om een technische profielkeuze te stimuleren. Docenten worden opgeleid, leerlingen gaan een race en battle drone maken of foto en video op locatie met een DJI Mavic 2 Zoom.

Verdieping

Voor de bovenbouw zijn er twee challenges beschikbaar:

In de challenges leiden wij ook weer docenten op, maar nu ook leerlingen (zodat zij het EU Dronebewijs kunnen halen). Met een eigen platform, DJI Phantom 4 V.2.0 of Mavic 2 Pro worden opdrachten uitgevoerd.

Doorlopende leerlijn

Leerdoelen en resultaten staan in het volgende overzicht:

Project Drones: de pilots

Dit voorjaar zijn we met zeven scholen in twee pilots gestart. De docenten zijn opgeleid voor ROC-light (en zo goed als iedereen is geslaagd), hebben vliegles en een project training gevolgd. Vlak voordat het coronavirus de scholen plat legde zijn de leerlingen begonnen met de opdrachten. De geplande competitie tussen de scholen kon helaas niet doorgaan.

Reacties

Ondanks dat mailde een van de docenten (Maaswaal College in Wijchen) ons: "Wij zijn in ieder geval erg enthousiast geworden en de leerlingen ook. We gaan het thema drones vanaf komend schooljaar 'standaard' aanbieden." Een team van docenten (Fioretti College in Veghel) schreef ons: "Allereerst complimenten voor een ontzettend compleet en uitdagend project!" 

Aanmelden voor het volgende seizoen

We proberen elk jaar meerdere malen alle vmbo scholen in Nederland per e-mail te bereiken om onze projecten onder de aandacht te brengen. 

In het schooljaar 2020-2021 is het eerste seizoen gestart. Voor het tweede seizoen van Project Drones kunnen scholen zich weer gaan aanmelden.

Onderwijs

Geef een reactie

Alle reacties worden beoordeeld voor publicatie.

Uitgelicht

NieuwU bespaart € 21
#Competentie certificaat Geen schriftelijk examen
Drone Class EU Dronebewijs
ActieprijsV.a. € 99 Standaard prijs€ 120
Beschikbaar, 26 plaatsen