Meer mogelijkheden

U wilt in de haven van Rotterdam vliegen. Opnames maken in hartje Amsterdam. Vliegen met een toestel van zes kilo in een woonwijk. Buiten zichtsafstand van de piloot vliegen met een drone-in-a-box oplossing. Dit mag helaas niet zomaar.

Voor dit soort operaties (en nog vele andere) kunt u terecht in de specifieke categorie. Belangrijk om vooraf te weten is dat er eisen worden gesteld aan het bedrijf, het toestel en de piloot.

Om te voldoen aan de eisen voor het bedrijf en het toestel werken wij samen met AirHub. Zij helpen u snel verder met de aanvraag richting de ILT. Een van de belangrijkste onderdelen is het operationeel handboek. Hierin worden uw operaties tot in detail uitgewerkt.

Drone Class leidt u als piloot op om te mogen vliegen. Wij bieden u een basisopleiding aan, die uit theorie en praktijk bestaat. U ontvangt voor beide gedeelten een apart certificaat van voltooiing.

Benut de voordelen van de specifieke categorie:

 • Hoger dan 120 meter vliegen
 • Toegang tot no-fly zones
 • Toegang tot havens
 • Vliegen met zware drones in bebouwing
 • Deze opties ook in de EU!
Bestel Basisopleiding

Stap 1

Aanvraag starten

Neem met onze partner AirHub contact op voor een intake. Weet snel waar u aan toe bent qua operaties, vergunning, kosten en tijd. Ga naar stap 2.

Stap 2

Opleiding volgen

Haal uw EU Dronebewijs online bij Drone Class. Volg bij ons daarna de basisopleiding voor de specifieke categorie. Verdien uw certificaten van voltooiing.

Stap 3

Toestemming verkrijgen

AirHub zorgt voor alle benodigde analyses en documenten. In overleg met u wordt de aanvraag voor de specifieke categorie ingediend bij de ILT.

Stap 4

Klaar voor opereren

De ILT behandelt uw aanvraag. Na goedkeuring mag u starten met opereren. Vergeet niet om de AirHub app te installeren: Plannen, vliegen, loggen.

Wat AirHub doet

Zij analyseren uw operatie(s) waaruit alle eisen voortvloeien waar in de specifieke categorie aan moet worden voldaan. AirHub werkt samen met overheden en internationals. Een ervaren en betrouwbare partner.

Wat Drone Class doet

Op basis van de analyse van AirHub leiden wij u op als drone piloot voor de specifieke categorie. Wij leiden u efficiënt op wat resulteert in minder dagen naar school en besparing in de kosten. 

Veelgestelde vragen

 • Wat voor soort operaties?

  Er zijn verschillende cases met operaties die in de specifieke categorie uitgevoerd worden, omdat er dan meer mogelijkheden zijn.

 • Wat zijn de kosten voor het bedrijf in de specifieke categorie?

  Dit hangt sterk af van het aantal en de complexiteit van de operatie(s). Lees hier meer over de kosten.

 • Wat zijn de kosten voor de piloot in de specifieke categorie?

  U betaalt voor onze basisopleiding (theorie + praktijk) vijftienhonderd euro, inclusief btw. Met optioneel een volledige RT-opleiding erbij zit u op circa vijfentwintighonderd euro, inclusief btw.

 • Waarvoor word ik precies opgeleid als piloot?

  U wordt in de specifieke categorie opgeleid voor het Europese STS-01, de afgeleide PDRA-S01 hiervan, operaties die voortvloeien uit een SORA waarbij u in elk geval VLOS vliegt met een multirotor.

 • Waarom zijn jullie goedkoper dan andere opleiders?

  Goed en efficiënt opleiden. Dat is wat Drone Class doet. Ook in de specifieke categorie. U hoeft niet onnodig lang opgeleid te worden en wat wij u online kunnen leren, dat bieden wij ook online aan. Verder betaalt u alleen voor wat u echt nodig heeft.

 • Is Drone Class een erkende vliegschool?

  Wij zijn door de Nederlandse overheid erkend als vliegschool (NL-RTF-505/2) en aangewezen entiteit UAS (2020-66581).