Excursie 's-Hertogenbosch

Deze blog wordt aangeboden door Drone Class, jouw drone opleider voor vliegen in de open en specifieke categorie.

Vanmiddag zijn we weer met een groep Drone Class Plus leden op pad geweest. Deze keer stond er een excursie naar 's-Hertogenbosch op het programma.

's-Hertogenbosch in de nazomer

De excursie begon op de Pettelaarse Schans, waar wij opnames maakten van het Provinciehuis en de skyline van Zuid. Wat niet veel mensen weten is dat er ook een heus luchtvaartmonument te vinden is. Als je een rondje loopt, dan kom je deze vanzelf tegen.

Hoogtepunt van de excursie was natuurlijk het in beeld brengen van de kathedraal, die deze stad zo bekend maakt. De St. Jan was flink aan het baden in de zon en kun je - met een zoomlens - op verre afstand schitterend vastleggen. Hiervoor stonden wij bij de oude stadswallen.

Het beeld (DJI Mavic 3 Pro) spreekt voor zich!

Excursie 's-Hertogenbosch

De binnenstad, het Paleiskwartier en West met een 7x optische zoom vastgelegd.

Excursie 's-Hertogenbosch

Na afloop was het nog even goed 'afkoelen' (lees: naborrelen) bij Silva Dulcis aan de Parade.

Een leuke groep dronepiloten

Door mee te doen aan onze activiteiten leer je snel andere dronepiloten kennen. Dit gebeurt in een open groep: Recreatieve en professionele piloten, jong en oud. We proberen elke maand een fysieke activiteit aan te bieden. Zo was er vorige week in augustus een vliegmiddag met barbecue bij ons in Duiven. In oktober vliegen we weer samen en in november is er een themamiddag met Helix Aerial Vision. Uiteraard volgen er nieuwe excursies in 2025.

Hoe kun je meedoen?

Als lid van Drone Class Plus kun je je inschrijven voor excursies in onze digitale leeromgeving. Lid worden kan via het afsluiten van een maand- of jaarabonnement. Dan heb je tevens toegang tot onze online cursussen, speciaal voor beginners en licht-gevorderden.

In de cursus fotografie en videografie komen de volgende onderdelen aan bod:

  • Eerste paar valkuilen (en oplossingen)
  • Gouden driehoek (incl. belichting)
  • Camera instellingen
  • Toestelkeuze
  • Compositie mogelijkheden
  • Opbouw van een video
  • Nabewerking in Adobe Lightroom (CC) en Premiere Pro

Enthousiast geworden? Via deze link krijg je één maand gratis toegang tot alle cursussen en fysieke activiteiten. Sluit je nu aan bij onze community.

Sem van Geffen

Mede-eigenaar Drone Class B.V.

Over de auteur

Sem is een ervaren trainer/ontwikkelaar, met drones als voornaamste interesse. Hij heeft RPA-L en het EASA STS theorie certificaat. Zijn specialisme is EU luchtvaartwetgeving en buiten vliegt hij graag met de DJI Mavic 3 Pro.

We keep you posted

Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij houden je op de hoogte van al het drone nieuws en feiten.

Inschrijven