Laatste kans: ROC-light

Bent u ondernemer of medewerker van een bedrijf of organisatie, dan kunt u bij Drone Class frequent terecht voor onze ROC-light avondopleidingen.

Update

Deze blog is bijgewerkt met aanpassingen op 5 juni 2020.

Waarom ROC-light?

De bedrijfsvergunning ROC-light heeft u nodig om in 2020 legaal te opereren en biedt u zekerheid dat u dit mag blijven doen tot eind 2021.

Micro en mini drones

Binnen ROC-light, dat een ontheffing is van ROC, wordt onderscheid gemaakt tussen drones lichter (micro drones) en zwaarder (mini drones) dan 1 kilo. Voor het opereren met mini drones dient u als piloot een theorie examen af te leggen.

Niet stilzitten, regel alvast een aantal zaken

Wilt u in mei de ROC-light opleiding volgen, dan is het zeer verstandig om nu alvast de overige zaken voor uw bedrijfsvergunning ROC-light in orde te maken:

Samen met het certificaat van voltooiing (dat u na het theorie examen van ons ontvangt) dient u daarna de aanvraag voor de bedrijfsvergunning ROC-light in. Vergeet niet om de ontheffing voor het Bewijs van Luchtwaardigheid mee aan te vragen.

Er kunnen meerdere piloten en toestellen aan de bedrijfsvergunning ROC-light worden toegevoegd. De bedrijfsvergunning is niet overdraagbaar naar een ander bedrijf of organisatie.

Als piloot op de bedrijfsvergunning

U komt als piloot op de bedrijfsvergunning ROC-light te staan. Bij de ILT kunt u geen individueel vliegbewijs voor ROC-light aanvragen.

Heeft u of heeft uw bedrijf/organisatie géén bedrijfsvergunning aangevraagd voor 31 december 2020, dan is uw certificaat van voltooiing daarna niet meer te verzilveren. ROC en ROC-light houden namelijk op te bestaan.

ROC-light theorie avondopleiding bij Drone Class

In 2020 plannen we een keer per twee maanden een avondopleiding. Als u zich aanmeldt voor de online variant, dan moet u het theorie examen bij ons op locatie komen maken.

Drone opleidingen

Geef een reactie

Alle reacties worden beoordeeld voor publicatie.

Uitgelicht

Edu Drone Pack™
Drone Class Edu Drone Pack™
Vanaf € 1.149
Beschikbaar