Partner: Flight Deck - EU Dronebewijs

Het zoeken van een verzekeraar voor uw toestel en toebehoren kan lastig zijn, zeker als u minder goed bekend bent met luchtvaartverzekeringen. In samenwerking met Flight Deck proberen wij u van nuttige informatie te voorzien voor onze EU Dronebewijs opleiding.

Update

Deze blog is bijgewerkt met aanpassingen op 4 maart 2021.

Waarom een drone verzekering?

Een WA drone verzekering regelen voor uw toestel is wettelijk gezien verplicht vanaf 20 kilo. Om aan de regels te voldoen zoeken bedrijven en particulieren een flexibele, zo goedkoop mogelijke oplossing.

Het voordeel van een tussenpersoon

Er zijn meerdere verzekeraars op de markt, die verzekeringen aanbieden. Daarbij is zowel de premie als de dekking belangrijk, maar ook het advies van de tussenpersoon. Dit contact gaat verder dan alleen een polis afsluiten en een partij die klaarstaat als er schade is. Zeker als de tussenpersoon zelf een achtergrond heeft in de luchtvaart.

Flight Deck

Als ervaren tussenpersoon werkt Flight Deck samen met alle luchtvaartverzekeraars en kan u voorzien van persoonlijk of zakelijk advies.

Voor veel klanten is al een WA drone verzekering mogelijk:

  • Zakelijk vanaf 206,34 euro per jaar (incl. assurantiebelasting)
  • Particulier vanaf 36,50 euro per jaar (incl. assurantiebelasting)
  • Waar op de polis alle drones kunnen worden meeverzekerd
  • De dekking ruimte biedt voor niet alleen zakelijke, maar ook voor privé vluchten van de verzekerde partij

De poliskosten (t.w.v. 15 euro) kunt u besparen door bij Drone Class het EU Dronebewijs te bestellen. U ontvangt dan een kortingscode, die u aan Flight Deck kunt doorgeven!

Daarnaast kan alle apparatuur (inclusief grondapparatuur en camera's) all risk worden verzekerd. Dit kan per dag of week en er ook kan huurapparatuur worden meeverzekerd. Bijzonder handig voor een tijdelijke opdracht.

Samenwerking

Met Flight Deck stemmen wij inhoudelijk onze online lesmodule 'Verzekering' af voor de opleiding van het EU Dronebewijs. Zo bevat deze module praktische informatie waar u precies op moet letten bij het afsluiten van een drone verzekering.

Toekomst

De specifieke en met name de gecertificeerde categorie zal voor verzekeraars spannend zijn. Toch worden bijvoorbeeld al BVLOS vluchten geaccepteerd en zal er voor autonome vluchten vast eveneens een verzekering komen. Ook vanuit Drone Class zien wij in deze categorieën kansen.

Open categorieSpecifieke categorie

Geef een reactie

Alle reacties worden beoordeeld voor publicatie.

Uitgelicht

#Competentie certificaat Geen schriftelijk examen
Drone Class EU Dronebewijs
ActieprijsV.a. € 99,00 Standaard prijs€ 120,00
Reviews
Beschikbaar
Basisopleiding specifieke categorie - EU Dronebewijs
Drone Class Basisopleiding specifieke categorie
ActieprijsV.a. € 499,00 Standaard prijs€ 603,00
Reviews
Beschikbaar