Volgende markt: Italië

Deze blog wordt u aangeboden door Drone Class, uw drone opleider voor vliegen in de open en specifieke categorie.

Drone Class zet een nieuwe stap op de Europese markt voor drone opleidingen. Zomer 2021 worden we actief in Italië met het EU Dronebewijs.

Wat wij gaan doen

We bieden de opleiding voor de open categorie online aan. 

Hoe is het in Italië geregeld?

Italië leek -verrassend genoeg - afgelopen voorjaar klaar voor de implementatie, want de eerste uitgereikte A1-A3 certificaten verschenen toen al op social media. De 'Italiaanse ILT', de Ente Nazionale per l'Aviazione Civile heeft het monopolie op het A1-A3 examen. Anders dan in Nederland moet je dus het basiscertificaat verplicht bij de overheid halen. Andere opleiders mogen alleen opleidingen aanbieden voor het aanvullende certificaat.

Italiaanse webshop

De verkoop in Italië start, zodra de RDW gereed is om aanvragen van buitenlanders digitaal in behandeling te nemen. Wij verwachten dit eind augusts a.s. is geregeld. De webshop staat alvast klaar.

Prijzen

Over het algemeen zijn de opleidingen voor het EU Dronebewijs in Italië een stuk duurder, dan wij hier in Nederland gewend zijn. Bij ons is de theorie en examen online en dat heeft voordelen. 

Buitenlandse aanbieder

De opleiding volgen bij een buitenlandse aanbieder betekent dat je in het land van de betreffende aanbieder het certificaat moet aanvragen. Voor bijvoorbeeld Vlaamse bezoekers die bij Drone Class de Nederlandstalige opleiding gaan volgen, betekent dit dat ze bij de RDW moeten aankloppen. Hetzelfde geldt straks voor bijvoorbeeld Duitsers die bij ons de Duitstalige opleiding bestellen.

Aandachtspunten

Mocht u zich oriënteren op een aanbieder in een ander EU-lidstaat, controleer dan altijd of deze is erkend door de nationale luchtvaartautoriteit. Bij Drone Class is dit uiteraard geen issue. Verder kan het lastig zijn om in een buitenlandse taal, die u niet beheerst, het certificaat aan te vragen. Italiaanse klanten helpen wij daarom met de aanvraag bij de RDW.

Relevante artikelen

 • Klanten
Volgende markt: Duitsland - EU Dronebewijs

15-09-2020

Volgende markt: Duitsland

Drone Class blijft zich ontwikkelen en nieuwe kansen realiseren. In 2021 worden we actief in Duitsland met het EU Dronebewijs en vlieglessen.
 • Klanten
Klant: Gemeente Groningen - EU Dronebewijs

28-07-2020

Klant: Gemeente Groningen

In het Corona tijdperk is er een groeiende vraag naar crowd control. Hoe kan de afdeling Stadstoezicht bij samenkomst van mensen in het openbaar het bevoegde gezag live informeren over de veiligheid?

 • Klanten
 • Onderwijs
Klant: Elde College - EU Dronebewijs

17-07-2020

Klant: Elde College

Om meer jongeren te laten kiezen voor een technisch profiel vroeg het Elde College ons om assistentie bij het invullen van het LOB gedeelte. Wat hebben wij voor deze klant kunnen betekenen?

 • Klanten
Klant: Walibi Holland - EU Dronebewijs

16-07-2020

Klant: Walibi Holland

Voor een dagje HARDGAAN is er maar één attractiepark in Nederland met zo veel mooie achtbanen. Walibi Holland vroeg aan Drone Class advies en opleiding. Wat hebben wij voor deze klant kunnen betekenen?
 • Open categorie
 • Specifieke categorie
Praktijktraining Mapping

21-09-2021

Praktijktraining Mapping

In samenwerking met Dunnewind Groep en WDODelta biedt Drone Class praktijktraining aan gericht op mapping.

 • Open categorie
 • Specifieke categorie
Omzetting ROC-light en RPA-L

11-08-2021

Omzetting ROC-light en RPA-L

Vanaf nu kunnen piloten in bezit van een RPA-L brevet of ROC-light vergunning het aanvullende certificaat A2 aanvragen.
 • Open categorie
 • Specifieke categorie
Handhaving door politie

11-08-2021

Handhaving door politie

De politie controleert dronevliegers of zij zich houden aan eisen en beperkingen. Zij kunnen certificaten en het exploitantnummer checken.
 • Open categorie
Hardloopactie Bram

10-08-2021

Hardloopactie Bram

Op één drone accu kun je geen 100 kilometer vliegen. Maar er is wel een drone piloot die deze afstand gaat proberen af te leggen binnen één dag.