Volgende markt: Italië

Drone Class zet een nieuwe stap op de Europese markt voor drone opleidingen. Zomer 2021 worden we actief in Italië met het EU Dronebewijs.

Wat wij gaan doen

We bieden de opleiding voor de open categorie online aan. 

Hoe is het in Italië geregeld?

Italië leek -verrassend genoeg - afgelopen voorjaar klaar voor de implementatie, want de eerste uitgereikte A1-A3 certificaten verschenen toen al op social media. De 'Italiaanse ILT', de Ente Nazionale per l'Aviazione Civile heeft het monopolie op het A1-A3 examen. Anders dan in Nederland moet je dus het basiscertificaat verplicht bij de overheid halen. Andere opleiders mogen alleen opleidingen aanbieden voor het aanvullende certificaat.

Helaas blijkt het voor Italianen momenteel zeer lastig om het A2 certificaat in Italië te halen.

Italiaanse webshop

De verkoop in Italië start, zodra de RDW gereed is om aanvragen van buitenlanders digitaal in behandeling te nemen. Wij verwachten dit rond juli a.s. is geregeld. De webshop staat alvast klaar.

Prijzen

Over het algemeen zijn de opleidingen voor het EU Dronebewijs in Italië een stuk duurder, dan wij hier in Nederland gewend zijn. Bij ons is de theorie online en dat heeft voordelen. Net zoals in Duitsland vervullen wij ook in Italië de rol van prijsvechter.

Buitenlandse aanbieder

De opleiding volgen bij een buitenlandse aanbieder betekent dat je in het land van de betreffende aanbieder het certificaat moet aanvragen. Voor bijvoorbeeld Vlaamse bezoekers die bij Drone Class de Nederlandstalige opleiding gaan volgen, betekent dit dat ze bij de RDW moeten aankloppen. Hetzelfde geldt straks voor bijvoorbeeld Duitsers die bij ons de Duitstalige opleiding bestellen.

Aandachtspunten

Mocht u zich oriënteren op een aanbieder in een ander EU-lidstaat, controleer dan altijd of deze is erkend door de nationale luchtvaartautoriteit. Bij Drone Class is dit uiteraard geen issue. Verder kan het lastig zijn om in een buitenlandse taal, die u niet beheerst, het certificaat aan te vragen. Italiaanse klanten helpen wij daarom met de aanvraag bij de RDW.

Open categorie

Geef een reactie

Alle reacties worden beoordeeld voor publicatie.

Uitgelicht

#Competentie certificaat Geen schriftelijk examen
Drone Class EU Dronebewijs
ActieprijsV.a. € 99,00 Standaard prijs€ 120,00
Reviews
Beschikbaar
Basisopleiding specifieke categorie - EU Dronebewijs
Drone Class Basisopleiding specifieke categorie
ActieprijsV.a. € 499,00 Standaard prijs€ 603,00
Reviews
Beschikbaar