Zes rollen van de opleider - EU Dronebewijs

Opleiden is een vak en opleiders leren ook. In dat kader had het team van Drone Class afgelopen week een studiemiddag waarin het trainen centraal stond.

Hoe leren mensen?

Vanuit verschillende invalshoeken kun je kijken naar hoe deelnemers leren en wat dit vervolgens betekent voor het opleiden. Waar vroeger nog wel eens het accent lag op 'straffen en belonen' wordt er tegenwoordig veel meer gekeken naar effectieve manieren om instructie te geven en te zorgen voor interactie tijdens de klassikale training.

Model van de zes rollen

Op basis van het boek De zes rollen van de leraar hebben wij dit model omgedoopt tot de zes rollen van de opleider. Het is een praktische kapstok voor ons.

Intervisie

Aan de hand van elke rol hebben we nagedacht over welke taken en gewenst gedrag van de opleider hierbij horen. Vervolgens heeft elke trainer een eigen profiel ingevuld om bij zichzelf de mate van beheersing van elke rol in te schatten. Tot slot zijn er bij elk rol concrete aandachtspunten geformuleerd om aan te werken. Deze acties zijn aan elkaar gepresenteerd.

Teamontwikkeling

Naast intervisie gaan we in 2021 een plan maken waarin de persoonlijke ontwikkeling van elke trainer en strategische kansen voor de toekomst samen komen.

Drone class

Geef een reactie

Alle reacties worden beoordeeld voor publicatie.

Uitgelicht

#Competentie certificaat Geen schriftelijk examen
Drone Class EU Dronebewijs
ActieprijsV.a. € 99,00 Standaard prijs€ 120,00
Reviews
Beschikbaar
Basisopleiding specifieke categorie - EU Dronebewijs
Drone Class Basisopleiding specifieke categorie
ActieprijsV.a. € 499,00 Standaard prijs€ 603,00
Reviews
Beschikbaar