Preview: DJI Air 3S

Deze blog wordt aangeboden door Drone Class, jouw drone opleider voor vliegen in de open en specifieke categorie.

DJI heeft een verbetering van de DJI Air 3 uitgebracht: DJI Air 3S. Deze nieuwe drone komt met enkele indrukwekkende upgrades, waaronder een geavanceerde telelens en de gloednieuwe RC-N3 controller. In deze blog nemen we je mee langs de belangrijkste verbeteringen en wat deze betekenen voor dronevliegers.

Korte geschiedenis

De DJI Air-serie is geliefd onder zowel recreatieve als semi-professionele piloten, en dat is niet voor niets. Met elke nieuwe release weten ze de balans te vinden tussen prijs, prestaties en camera-upgrades. De DJI Air 3, uitgebracht in juli 2023, viel al op door zijn dubbele camera-opstelling en lichte gewicht. Vooral de combinatie van een telecamera en gebruiksgemak maakte de drone een succes. Nu is de vraag: kan DJI dit succes overtreffen met de Air 3S?

De oorspronkelijke DJI Air 3 werd gelanceerd in juli 2023. Deze drone was voor het eerst uitgerust met een dubbele camera en werd snel populair onder recreanten en semi-professionele piloten (net als bij de eerdere DJI Air 2S). De combi 'telecamera en licht gewicht' maakten de Air 3 tot een succes.

Weet DJI dit ontwerp te overtreffen met de DJI Air 3S?

Features DJI Air 3S

De DJI Air 3S bouwt voort op de sterke punten van de Air 3, maar biedt enkele interessante verbeteringen:

  • Hoofdcamera (50 Mega Pixels)
  • Zoomlens (70 mm equivalent)
  • Obstakelsensoren (en LIDAR detectie aan de voorkant)
  • DJI RC Track (tracking beacon)

DJI Air 3S

Grotere camera en meer zoomplezier

Een van de meest opvallende upgrades is de grotere 50 MP hoofdcamera, wat zorgt voor nog betere beeldkwaliteit. De zoommogelijkheden zijn ook uitgebreid: je kunt nu tot 7x optisch inzoomen en zelfs tot 9x met hybride zoom. Dit maakt de drone ideaal voor het vastleggen van verre objecten of voor creatieve shots van dichtbij. Bovendien kun je de camera verticaal draaien, wat handig is voor contentmakers die beelden direct voor social media willen schieten.

DJI Air 3S camera

Verbeterde obstakeldectectie

De Air 3S is uitgerust met een nieuwe LiDAR-sensor aan de voorkant, naast de al aanwezige optische sensoren. Deze technologie stelt de drone in staat om obstakels te detecteren, zelfs bij weinig licht, zoals in de schemering of 's nachts. Dit maakt het vliegen veiliger en geeft je meer vrijheid om te filmen in uitdagende omstandigheden.

DJI Air 3S LiDAR

DJI RC Track

Na de release van de DJI Air 3S zal DJI nog een nieuwigheid presenteren: DJI RC Track.Een unieke toevoeging aan de DJI Air 3S. In plaats van de standaardcontroller, kun je de drone besturen met een tracking beacon. Dit kleine apparaatje past in je hand en laat de drone jou automatisch volgen, opstijgen, landen en van camerahoek veranderen. Handig voor solo-avonturen of wanneer je je handen vrij wilt hebben. Je kunt zelfs commando's geven via spraakopdrachten.

Vergelijking tussen de DJI Air 3 en DJI Air 3S

De belangrijkste zaken op een rijtje: 

 

DJI Air 3

DJI Air 3S

Camera 1 1/3" CMOS (48 MP) 1" CMOS (50 MP)
Zoomlens 1 1/3" CMOS (48 MP) 1 1/3" CMOS (48 MP)
Max. videoresolutie 4K (100 fps) 4K (120 fps)

Videoformaat

MP4/MOV (MPEG-4 AVC/H.264, HEVC/H.265)

MP4/MOV (MPEG-4 AVC/H.264, HEVC/H.265)

Opslag

8 GB

 42 GB

Cx-label 

C1

C1

Besturing

DJI RC-N2 Remote controller

DJI RC-N3 Remote controller

Prijs € 1099.- € 1399.-

Kort samengevat: De specificaties van de DJI Air 3S zijn wat opgeschroefd ten opzichte van de DJI Air 3.

Wet- en regelgeving

De DJI Air 3S weegt 724 gram. De drone heeft het C1 label en kan in subcategorie A1 worden gevlogen. In subcategorie A1 mag je de drone boven bebouwing vliegen. Zin om met de DJI Air 3 aan de slag te gaan? Voor de DJI Air 3 heb je hetbasiscertificaat A1-A3 nodig.

Drone vliegbewijs

DJI Air 3S: Overwegingen

Heb je nog geen toestel, dan is de DJI Air 3S aan te bevelen ten opzichte van bijvoorbeeld een DJI Mini 4 Pro, vanwege de grotere hoofdcamera (inclusief specificaties) en de zoomlens. Aan de andere kant maakt de introductie van de DJI Air 3S de 'oude' Air 3 natuurlijk niet tot een slecht toestel.

Als je al een DJI Air 3 hebt en twijfelt over een overstap, wacht dan nog even met beslissen, omdat er geruchten gaan over de verschijning van de nieuwe Mavic 4 (Pro). Dit toestel zit echter in een hoger segment qua prijs. De DJI Air 3(S) is dus sowieso goedkoper.

Bestel de DJI Air 3S in onze webshop.

Sander Welgraven

Mede-eigenaar Drone Class B.V.

Over de auteur

Sander is een ervaren dronepiloot met drone racen als achtergrond. Hij heeft RPA-L en het EASA STS theorie certificaat. Graag maakt hij de mooiste opnames met de DJI Avata 2 en Mavic 3 Cine als favoriete toestellen.

We keep you posted

Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij houden je op de hoogte van al het drone nieuws en feiten.

Inschrijven