Klant: Elde College

Deze blog wordt u aangeboden door Drone Class, uw drone opleider voor vliegen in de open en specifieke categorie.

Om meer jongeren te laten kiezen voor een technisch profiel op het vmbo heeft de overheid Sterk Techniek Onderwijs in het leven geroepen. Het Elde College vroeg ons om assistentie bij het invullen van het drone gedeelte. Wat hebben wij voor deze klant kunnen betekenen?

Vraag

Voor twee locaties van het Elde College en meerdere stromingen is er invulling van techniekonderwijs met behulp van drones gewenst.

Klant

Het Elde College heeft haar hoofdvestiging in Schijndel met een nevenlocatie in St. Michielsgestel, vlak bij 's-Hertogenbosch. De school staat goed aangeschreven bij de inspectie en in de regio.

Uitdaging

Er ligt, behalve een paar eerder aangeschafte toestellen, nog geen lesmateriaal klaar. Verder is er nog geen bedrijfsvergunning geregeld. St. Michielsgestel en met name Schijndel liggen onder de CTR van Eindhoven Airport.

Oplossing

We hebben op de locatie St. Michielsgestel twee docenten opgeleid voor RPA-L theorie en een concept voor onderbouw vmbo leerlingen Project Drones geïmplementeerd. Er is meegewerkt aan de aanvraag van een ROC-light bedrijfsvergunning. In Schijndel zijn inmiddels twee docenten theoretisch opgeleid en er start komend jaar een concept voor vmbo bovenbouw, de Agri Drone Challenge. We hebben voor beide locaties geschikte vlieggebieden gevonden, die buiten de CTR ligt. Ook volgen er nog twee andere concepten voor profiel BWI en PIE.

Resultaat

Docenten zijn gekwalificeerd, er is een bedrijfsvergunning aangevraagd en er is een doorlopende leerlijn drones voor de school geïmplementeerd.

Relevante artikelen

 • Klanten
 • Open categorie
Volgende markt: Italië

25-04-2021

Volgende markt: Italië

Drone Class zet een nieuwe stap op de Europese markt voor drone opleidingen. Zomer 2021 worden we actief in Italië met het EU Dronebewijs.
 • Klanten
Volgende markt: Duitsland - EU Dronebewijs

15-09-2020

Volgende markt: Duitsland

Drone Class blijft zich ontwikkelen en nieuwe kansen realiseren. In 2021 worden we actief in Duitsland met het EU Dronebewijs en vlieglessen.
 • Klanten
Klant: Gemeente Groningen - EU Dronebewijs

28-07-2020

Klant: Gemeente Groningen

In het Corona tijdperk is er een groeiende vraag naar crowd control. Hoe kan de afdeling Stadstoezicht bij samenkomst van mensen in het openbaar het bevoegde gezag live informeren over de veiligheid?

 • Klanten
Klant: Walibi Holland - EU Dronebewijs

16-07-2020

Klant: Walibi Holland

Voor een dagje HARDGAAN is er maar één attractiepark in Nederland met zo veel mooie achtbanen. Walibi Holland vroeg aan Drone Class advies en opleiding. Wat hebben wij voor deze klant kunnen betekenen?
 • Onderwijs
STEAM Lesmodule Drones - EU Dronebewijs

29-09-2020

STEAM Lesmodule Drones

Bent u op zoek naar een lessenreeks over drones in het kader van STEAM? Dan kunt u vanaf nu een lesmodule gebruiken.
 • Onderwijs
Seizoen 1 Project Drones - EU Dronebewijs

05-09-2020

Seizoen 1 Project Drones

Tijdens schooljaar 2020-2021 gaan verschillende vmbo scholen met elkaar de strijd aan in het eerste seizoen van Project Drones.
 • Klanten
 • Onderwijs
Klant: Elde College - EU Dronebewijs

17-07-2020

Klant: Elde College

Om meer jongeren te laten kiezen voor een technisch profiel vroeg het Elde College ons om assistentie bij het invullen van het LOB gedeelte. Wat hebben wij voor deze klant kunnen betekenen?

 • Onderwijs
 • Open categorie
Nieuw: Edu Drone Pack™ - EU Dronebewijs

27-05-2020

Nieuw: Edu Drone Pack™

Drone Class biedt scholen en organisaties die zich willen professionaliseren op het gebied van drones een handig alles in 1 pakket aan: Edu Drone Pack.