Nieuwe release: DJI Air 2S

Deze blog wordt u aangeboden door Drone Class, uw drone opleider voor vliegen in de open en specifieke categorie.

DJI is met een nieuwe drone op de markt gekomen, de DJI Air2S. Deze drone is de verbeterde versie van de DJI Mavic Air 2. DJI heeft bij deze drone voornamelijk gefocust op het verbeteren van de camera kwaliteit en het vergemakkelijken van het vliegen met de drone. Dit heeft geresulteerd in een krachtig toestel, dat in hoge kwaliteit opnames kan maken door zowel een beginnende als een gevorderde dronepiloot.

Drone

De DJI Air 2S weegt 595 gram. Hierdoor kan de drone in zowel subcategorie A2 als subcategorie A3 gevlogen worden. De maximale snelheid ligt rond de 70 km/uur en de accu van de drone gaat ongeveer een half uur mee. De drone heeft een compact en vouwbaar ontwerp, zoals we van de DJI Mavic 2 gewend zijn. Hierdoor is de drone gemakkelijk mee te nemen.

De radio controller is dezelfde controller als van de DJI Mavic Air 2, maar het bereik is wel toegenomen tot 8 km, in ideale omstandigheden.

Camera

De verbeterde camera kwaliteit op de DJI Air 2S is een must. De drone beschikt over een 20MP 1-inch sensor. Hierdoor gaat de beeldkwaliteit omhoog en zorgt de sensor voor een hoge ISO respons. Dit resulteert in minder beeldruis bij weinig licht. Beelden die met ISO 3200 worden gemaakt zijn opmerkelijk ruisloos. De maximale videoresolutie is een stuk hoger ten opzichte van de DJI Mavic 2. Deze drone kan beeldopnames maken in 5,4K tot 30fps of 4K tot 60fps. De maximale fotoresolutie is 20 megapixels. Foto’s kunnen in JPG of DNG RAW formaat worden opgeslagen.

Vliegfuncties

De DJI Mavic series staat bekend om haar vliegfuncties. Of je nu een beginner bent of een expert, iedereen kan met plezier de DJI Air 2S vliegen. De drone beschikt over twee vooruit gerichte obstakelsensoren: twee schuin omhoog gerichte obstakelsensoren en twee achterwaarts gerichte sensoren. Hierdoor kan de drone automatisch obstakels vermijden, ook bij hoge vliegsnelheden.

Daarnaast komt DJI met een nieuwe vliegfunctie, namelijk mastershots. De drone berekend zelf het beste vliegpad om een bepaalde camerabeweging uit te voeren. Dit is een handige manier voor beginnende piloten om automatisch mooie dronebeelden te laten maken.

Wet en regelgeving

De DJI Air 2S weegt 595 gram. Hierdoor mag de drone in zowel subcategorie A2 als subcategorie A3 worden gevlogen. In subcategorie A2 mag de drone boven bebouwing vliegen, met minimaal 50 meter afstand tot niet-betrokken personen. In subcategorie A3 moet je verplicht 150 meter afstand houden tot bebouwing.

EU Dronebewijs

Zin om met de DJI Mavic Air 2S aan de slag te gaan? Deze drone heeft helaas geen C-label.

Voor de DJI Mavic Air 2S heeft u in elk geval het basiscertificaat A1-A3 nodig en is het aanvullende certificaat A2 een keuze.

Bestel hier het EU Dronebewijs

Relevante artikelen

 • Open categorie
 • Specifieke categorie
Wijzigingen in examen en certificaten

18-10-2021

Wijzigingen in examen en certificaten

In het nieuwe jaar 2022 gaan er een aantal zaken veranderen met betrekking tot uw online examen en het EU Dronebewijs.

 • Open categorie
Praktijktraining Video

29-09-2021

Praktijktraining Video

In samenwerking met VibeTeaser biedt Drone Class praktijktraining aan gericht op video, het leren filmen en monteren.
 • Open categorie
 • Specifieke categorie
Omzetting ROC-light en RPA-L

11-08-2021

Omzetting ROC-light en RPA-L

Vanaf nu kunnen piloten in bezit van een RPA-L brevet of ROC-light vergunning het aanvullende certificaat A2 aanvragen.
 • Open categorie
 • Specifieke categorie
Handhaving door politie

11-08-2021

Handhaving door politie

De politie controleert dronevliegers of zij zich houden aan eisen en beperkingen. Zij kunnen certificaten en het exploitantnummer checken.
 • Toestellen
Nieuwe release: DJI Mavic 3

09-12-2021

Nieuwe release: DJI Mavic 3

Afgelopen maand verraste DJI ons met het nieuwste toestel in de DJI Mavic series: De DJI Mavic 3.
 • Toestellen
Nieuwe release: DJI Mavic 2 EA

05-06-2021

Nieuwe release: DJI Mavic 2 EA

In december 2020 kondigde DJI de Mavic 2 Enterprise Advanced aan. Wij hebben het toestel uitgebreid getest.

 • Open categorie
 • Toestellen
Nieuwe release: DJI Air 2S

27-04-2021

Nieuwe release: DJI Air 2S

Afgelopen april verscheen DJI met zijn verbeterde versie van de DJI Mavic Air 2 op de markt. Dit heeft geresulteerd in een krachtig toestel, dat in hoge kwaliteit opnames kan maken.
 • Open categorie
 • Toestellen
Nieuwe release: DJI FPV

03-04-2021

Nieuwe release: DJI FPV

Afgelopen maart verscheen DJI met zijn eerste FPV drone op de markt. FPV staat voor first person view, wat inhoudt dat je door middel van een videobril ziet wat de camera van de drone filmt.